Uued õhukäitlusseadmete komplektid õhuseadmete ühendamiseks DX-välisseadmetega

Brüssel, 21. november 2023 – Daikin teatas uute paisuventiilide komplektide ja juhtploki turuletoomisest Daikini DX (Direct eXpansion) välisseadmete hõlpsaks ühendamiseks õhukäitlusseadmetega. Uued komplektid töötavad ka külmaainega R-32, millel on väiksem GWP ja seega on see väiksema süsinikujalajäljega lahendus kütmiseks, jahutamiseks ja värske õhu jaoks, mis muudab äriruumid mugavaks.

Muudab hooned mugavamaks ja nende dekarboniseerimise lihtsamaks

Õhukäitlusseadmete (AHU) ühendamisel DX-välisseadmetega on äripindadele olulised eelised, sest see tagab suure energiatõhususe ja hoiab ruumid mugavad. DX-süsteemid reguleerivad koheselt võimsust, kui värske õhu temperatuur muutub ja tänu sellele saadakse ilma energiakadudeta ühtlane ja meeldiv sisetemperatuur.

Lisaks on uusimates VRV 5 inverterseadmetes kasutatud väiksema GWP-ga külmaainet R-32. Tänu sellele aitavad need oluliselt vähendada hoonete süsiniku jalajälge, aidates ettevõtetel saavutada oma keskkonnasäästlikkuse eesmärke ja tagades samal ajal süsteemi valmisoleku tulevikuks.

Mugavus ja valikuvabadus

Uusimat EKEA laienduskomplekti on oluliselt täiustatud, et pakkuda valmislahenduse lihtsust ja kulutõhusust koos suurema valikuvabaduse ja konfiguratsioonivõimalustega, et süsteemi saaks kohandada vastavalt enda vajadustele.

Tänu kolme uue võimsuse (300, 350 ja 400) lisamisele pakume nüüd mis tahes hoone nõuetele vastamiseks täielikku valikut paisuventiilide komplekte võimsuste vahemikus 5 kuni 69,3 kW. Saadaval on viis juhtimisrežiimi, mille hulgast projekteerijad saavad valida sobivaima lahenduse, et hoida integreerimise lihtsus ja reageerimisaeg tasakaalus. Komplekte saab kasutada äärmuslikes ilmastikutingimustes kuni miinus 20˚C-ni.

Kõik ühest kohast

Daikini õhukäitlusseadmete komplekte saab kasutada mis tahes R-32 (või R-410A) DX-spiraaliga õhukäitlusseadmega, kuid tarnimise lihtsustamiseks pakub Daikin valmislahendust. See sisaldab Daikini DX-välisseadet ja Daikini õhukäitlusseadet koos paisuventiili komplekti ja tehases paigaldatud juhtplokiga, pakkudes ühest kohast valmis ühilduvat lahendust. Tänu Daikini spetsiaalsele tarkvarale on kuni 140 000 m³/h õhuvooluga õhukäitluslahenduse valimine lihtne.

EKEA - Daikini värske õhu pakett

Daikini VRV tootespetsialist Joao Teixeira ütleb:

„Töötame pidevalt selle nimel, et arendada uuenduslikke, väiksema CO2 jalajäljega tooteid, mille eesmärk on viia ärihoonete koguheide nullini. EKEA paisuventiilide komplekti abil saab VRV 5 soojuspumpasid mugavuse ja lihtsuse tagamiseks õhukäitlussüsteemidesse integreerida. Keskkonnamõju vähendamiseks on selles kasutatud väiksema GWP-ga külmaaineid, nagu R-32, ja lisaks on sellel täiendavad kohandamisvõimalused energiakasutuse optimeerimiseks."

Süsteemi komponendid

Õhukäitlusseadme integreerimiseks DX-süsteemiga on vaja 5 põhielementi. Allpool lühike ülevaade komponentidest ja nende funktsioonidest.

EKEA - põhikomponendid ja juhtmestik
  1. DX-välisseade (näide: VRV 5 välisseade) väikeste kasutuskuludega ja reageerib kiiresti muutuvatele koormusnõuetele
  2. Daikini (või kolmanda osapoole) õhukäitlusseade DX (Direct eXpansion) soojusvahetiga. Veepõhise soojusvaheti asemel kasutatakse DX-soojusvahetit. Kõik muud õhukäitlusseadme elemendid jäävad samaks
  3. Paisuventiili komplekt, millega reguleeritakse külmaaine voolu (ja seega ka väljundvõimsust) AHU-sse
  4. Juhtplokk, millega reguleeritakse paisuventiili komplekti ja välisseadme võimsust kontrolleri ja andurite/termistorite sisendi alusel. Sõltuvalt reguleerimise tüübist ja termistori paigutusest saab reguleerida sissepuhke või tagasivoolu temperatuuri või aurustumis-/kondensatsioonitemperatuuri kaudu
  5. Daikini või DDC kontroller – olenevalt kontrollerist muutub tasakaal integreerimise lihtsuse ja muutuvatele koormustele reageerimise aja vahel

Lisateabe saamiseks laadige alla allolev brošüür.

Piltide autoriõigus: Daikin Europe

Daikini tutvustus

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. on ülemaailmse kontserni Daikin Industries tütarettevõte ning juhtiv kütte-, jahutus-, ventilatsiooni-, õhupuhastus- ja jahutustehnoloogia (HVAC&R) pakkuja Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Daikin töötab välja, toodab ja toob turule suures valikus tooteid, hooldusteenuseid ja võtmed-kätte lahendusi elamu-, äri- ja tööstusektori jaoks. Praeguseks on Daikin Europe'il üle 13 700 töötaja enam kui 57 konsolideeritud tütarettevõttes. Sellel on 14 tootmisüksust Belgias, Tšehhi Vabariigis, Saksamaal, Itaalias, Hispaanias, Austrias, Ühendkuningriigis, Türgis, Araabia Ühendemiraatides ja Saudi Araabia Kuningriigis. Daikin Europe grupi peakorter asub Belgias Oostendes. Ettevõte asutati 1972. aastal, Euroopas alustati tootmist 1973. aastal.

Daikin Industries Ltd. tutvustus

Daikin Industries asutati 1924. aastal Jaapanis Osakas. Ülemaailmses kontsernis töötab üle 96 000 inimese kogu maailmas ning see on turuliider soojuspumpade, kliimaseadmete ning õhu filtreerimise alal. See on ainus tootja maailmas, kes arendab ja toodab ettevõttesiseselt kütte-, ventilatsiooni-, kliima- ja külmutusseadmeid ning külmaaineid. Ettevõte müügikäive 2022. majandusaastal oli 28,2 miljardit eurot (1. aprill 2022 – 31. märts 2023).

Daikin Europe N.V. meedia kontaktisikud

Sofie Sap – Tel: +32 472 580482 E-post: sap.s@daikineurope.com